2012

Red Bull Stratos

Uspješna misija na rub svemira

Felix Baumgartner (Austrija) je uz svoj tim stručnjaka uspio probiti zvučni zid nakon skoka iz jednog od najvećih helijumskih balona ikad, sa visine od 38.969 metara. Ova misija prikupila je važne naučne podatke za bolju sigurnost svemirskih misija i razvila novu generaciju svemirskih odijela. Cijeli svijet je gledao (8 miliona gledalaca YouTube prenosa uživo).

Posjeti Red Bull Stratos

RED BULL MUSIC ACADEMY RADIO

Miksovi, intervjui i žive snimke

RBMA Radio jedan je od najvećih izvora i vodiča za najnoviju muziku na internetu. Sa ponovnim početkom emitovanja u augustu 2012, RBMA Radio je predstavio jedinstvenu, nelinearnu radijsku platformu.

Posjeti Red Bull Music Academy Radio

Red Bull Music Academy - Culture Clash

RED BULL NA RELIJU DAKAR

Prvo, drugo i treće mjesto za Red Bull na Dakarskom reliju u kategoriji motocikla

Cyril Despres (motocikl) osvojio je svoju četvrtu titulu na Dakarskom reliju, pobijedivši na reliju Dakar 2012, sa svojim timskim kolegama iz Red Bulla Marcom Comom i Helderom Rodriguesom na drugom i trećem mjestu.

RED BULL IMA DVA MX ŠAMPIONA

Tony Cairoli osvaja MX1 Svjetsko prvenstvo (četvrta MX1 titula), a Jeffrey Herlings osigurava svoj prvi MX2 šampionski naslov

"SAIL" PLOVI DALJE

Awolnationov “Sail” dostigao platinasti tiraž

Sebastian Vettel i Red Bull Racing osvajaju dvostruku krunu u Svjetskom prvenstvu F1 po treći put (2010, 2011 i 2012)

LINDSEY VONN NASTAVLJA OBARATI REKORDE

U finalu Svjetskog kupa u Schladmingu, Lindsey je nadmašila rezultat Janice Kostelić, osvojivši 1980 bodova u jednoj sezoni za novi rekord skijašica.

Posjeti Lindsey Vonn

DAVID LAMA POSTAO JE PRVA OSOBA U HISTORIJI KOJA SE USPELA NA 3.128 METARA VISOKI CERRO TORRE KORISTEĆI SLOBODNI STIL PENJANJA

MONEYBROTHER

Švedski kompozitor i pjevač Moneybrother objavio je svoj novi album “Start A Fire”, koji je sniman u četiri različita Red Bullova studija širom svijeta (Los Angeles, Auckland, Cape Town i London) kao i u Rio de Janeiru, Čikagu i Kingstonu (Jamajka).

X-GAMES LOS ANGELES

Sébastien Loeb postaje prvi vozač u historiji sa devet uzastopnih svjetskih titula, a uz to osvaja i zlatnu medalju u rallycrossu na X-Games u Los Angelesu.

Posjeti profil Sébastiana Loeba

Pogledaj sve godine