2011

RED BULL MUSIC ACADEMY

U 12. godini svog održavanja, Red Bull Music Academy otvorila je Red Bullov stalni muzički prostor u Mataderu u Madridu. Od preko 4.000 prijavljenih iz 93 zemlje, 60 odabranih učesnika okupilo se na dvije sedmice.

Red Bull Racing

Red Bull Racing vozi uz najviši drumski put na svijetu - 5.602 metra

CASEY STONER OSVAJA SVJETSKO MOTOGP PRVENSTVO (2. TITULA)

Kakav Stoner

Casey Stoner dominirao je Svjetskim MotoGP prvenstvom 2011, pobijedivši na 10 Velikih nagrada, i samo jednom izostavši sa pobjedničkog postolja u 17 utrka. Kretao je sa pole pozicije 12 puta i zabilježio 7 najbržih krugova.

41. TITULA SVJETSKOG ŠAMPIONA

BJÖRN DUNKERBECK

Uz savršenu kombinaciju sunca, talasa i vjetra, takmičenje PWA prvenstva u Alacatiju (Turska) omogućilo je idealne uslove za povratak na vrh jedne od najvećih ikona windsurfinga. 9. august 2011

Posjeti Dunkerbeckovu web stranicu

SÉBASTIEN LOEB POSTAJE PRVI VOZAČ U HISTORIJI KOJI JE OSVOJIO 8 UZASTOPNIH SVJETSKIH TITULA

EVROPSKA TURNEJA RED BULL FLYING BACH

Kombinujući klasičnu muziku sa breakdanceom, Red Bull Flying Bach je ultimativna mješavina kultura. U 2011. godini, Red Bull Flying Bach je osvojio Evropu sa više od 50 rasprodanih nastupa u pet zemalja (Njemačka, Turska, Danska, Austrija, Švicarska).

NAJMLAĐA LPGA POBJEDNICA IKAD

Alexis Thompson je pobjedom na turniru Navistar L.P.G.A. Classic postala najmlađa pobjednica nekog LPGA (Ženska profesionalna golf asocijacija) takmičenja.

Trostruka pobjeda za Red Bull na reliju Dakar

STOTI I PRVI RED BULL FLUGTAG

Red Bull Flugtag se od svog početka 1992. godine održavao u 42 različite zemlje svijeta. U 2011. godini, 100. Red Bull Flugtag održan je u Dublinu (Irska), a po prvi put Red Bull Flugtag dolazi u Trinidad i Tobago.

TOM CRUISE VOZI

Tom Cruise vozi Red Bull Racingov bolid Formule 1

CARISSA MOORE POSTAJE ASP SVJETSKA PRVAKINJA

Put do Red Bull BC One

Red Bull BC One je najpoznatiji svjetski B-Boying event i zvanično svjetsko breakdance prvenstvo, naraslo od jednog eventa 2010. godine do 38 evenata u 2011. godini. Svjetsko finale 2011 održano je u čuvenom Moskovskom cirkusu u Rusiji.

SEBASTIAN VETTEL I RED BULL RACING OSVAJAJU SVJETSKE NASLOVE KONSTRUKTORA I VOZAČA U FORMULI 1

Sebastian Vettel osigurao je titulu u Svjetskom prvenstvu vozača 2011 zauzevši treće mjesto na VN Japana, i tako postao najmlađi dvostruki svjetski šampion u historiji.

TONY CAIROLI SVJETSKI ŠAMPION

Antonio Cairoli je 2011. godine osvojio svoje treće MX1 Svjetsko prvenstvo. Uz MX2 pobjede iz 2005 i 2007. godine, ovaj ga rezultat svrstava u velikane. Prevazišao je povredu koljena sa početka sezone i dominirao prvenstvom, osiguravši titulu na VN Evrope u Gaildorfu (Njemačka), svojom 43. Grand Prix pobjedom u karijeri.

Pogledaj sve godine