2010

SEBASTIAN VETTEL I RED BULL RACING

PRVO OSVOJENO SVJETSKO PRVENSTVO FORMULE 1 ZA VOZAČE I KONSTRUKTORE

Red Bull Racing osvojio je F1 Svjetsko prvenstvo konstruktora 2010 nakon osme pobjede tima u sezoni na VN Brazila u Interlagosu. Sebastian Vettel osvojio je F1 Svjetsko prvenstvo vozača dominacijom u posljednjoj utrci sezone, startujući sa desete pole pozicije te godine.

RED BULL X-FIGHTERS ISPRED ČUVENOG KREMLJA NA MOSKOVSKOM CRVENOM TRGU.

Red Bull Music Studio London

Cilj londonskog studija je promocija britanske muzike, time što nizu lokalnih i međunarodnih talenata omogućava pristup najnovijoj i najsavremenijoj opremi za snimanje i produkciju. Svakog petka, Red Bull studio je domaćin živog prenosa sa NME radiom.

Posjeti Red Bull Music Studio London

NEW YORK, NEW YORK

Otvaranje Red Bull Arene u New Yorku

Bila je to historijska noć i početak nove ere. New York Red Bullsi u prvom poluvremenu su postigli tri gola koja su ih dovela do pobjede od 3:1 nad legendarnom brazilskom ekipom Santos FC, na svečanom otvaranju Red Bull Arene, 20. marta.

Posjeti New York Red Bullse

Red Bull Air Race u New Yorku

SEDMA UZASTOPNA TITULA SVJETSKOG ŠAMPIONA U RELIJU ZA SÉBASTIENA LOEBA.

Rally de France 2010

Francuz Sébastien Loeb i njegov suvozač Daniel Elena osvojili su svoje sedmo uzastopno svjetsko prvenstvo, ostvarivši 60. pobjedu u svojim karijerama na Rally de France 2010. Drugo mjesto Danija Sordoa i Diega Valleja omogućilo je Citroën Total World Rally Teamu da osigura svoju šestu svjetsku titulu u kategoriji konstruktora.

Posjeti Red Bull Rally

RED BULL KTM FACTORY TIM OSVAJA MX1, MX2 I SVJETSKO MOTOCROSS PRVENSTVO ZA ŽENE

2010. godina je bila najuspješnija sezona za Red Bull KTM Factory Team. Italijan Tony Cairoli osigurao je naslov u MX1 klasi, Marvin Musquin osvojio je svjetsku MX2 titulu, a Steffi Laier je krunisana kao svjetska prvakinja u motocrossu, što je ekipu učinilo nepobjedivom u tri najvažnija svjetska motocross prvenstva.

RED BULL BC ONE U TOKIJU

Pogledaj sve godine