2006

Prvo svjetsko finale Red Bull Paper Wings

Red Bull Paper Wings je jedinstveno takmičenje u kojem vam list papira, mnogo ideja i nešto snage u nadlaktici mogu pomoći da uđete u sportsku historiju. U sezoni 2005/6, preko 10.000 takmičara iz 50 zemalja učestvovalo je u 260 kvalifikacijskih turnira, sa ciljem da dolete do finala. Pobjednici su proglašeni u kategorijama Najduže vrijeme letenja, Najveća razdaljina i Aerobatika.

Posjeti Red Bull Paper Wings

RED BULL TOURBUS

Red Bull Tourbus je starinski Mercedesov turistički autobus koji je rekonstruisan i ugrađen mu je novi motor, ali je zadržan njegov originalni stil uz neupadljivo brandiranje. Ideja je bila da se napravi spavaći autobus sa binom na krovu. Red Bull Njemačka uključio je ovo inovativno vozilo u muzičku scenu, praveći godišnje programe turneja za mnoge bendove i događaje u usponu. Bilo je i projekata sa etabliranim bendovima, koji su Tourbus koristili za promocije albuma i susrete sa medijima.

Posjeti Red Bull Tourbus

Slijetanje na Mjesec

Reklama sa slijetanjem na Mjesec je duhovita verzija historijskog trenutka i sa velikim je uspjehom emitovana u 24 zemlje od Rusije do SAD.

RED BULL NASCAR

Osnivanje Red Bull Racing Teama - NASCAR
Pogledaj sve godine