2003

Prvi Red Bull Air Race

Prvi Red Bull Air Race na Airpoweru 03.

Ovaj event zasniva se na kombinaciji elemenata aerobatike sa izazovima utrke. Radi se o spretnosti, preciznosti i čeličnim živcima, dok se leti velikom brzinom. Rezultat je potpuno nova aerobatska disciplina.

Posjeti Red Bull Air Race

Hangar-7 aerodroma u Salzburgu

Hangar-7 na aerodromu u Salzburgu jedinstveno je arhitektonsko umjetničko djelo. Originalno je planiran kao dom stalno rastuće kolekcije historijskih letjelica Flying Bullsa, a sada je postao i sinonim za avangardnu arhitekturu, modernu umjetnost i visoko kulinarstvo. Konstrukcija u obliku krila - kombinacija stakla i čelika koja oduzima dah - savršeno se uklapa u krajolik. Od svog otvaranja, Hangar-7 se razvio u međunarodno stjecište zaljubljenika u historiju avijacije. Također je i uspješan galerijski centar; svaka tri mjeseca HangART-7 predstavlja savremenu umjetnost druge zemlje. Svaki event je poseban kao i gurmanski restoran Ikarus, koji svoje goste očarava vrhunskim majstorstvom međunarodne kulinarske ponude.

Posjeti Hangar 7

Red Bull X-Alps

"Ovo je mnogo više od običnog prelaska planine: to je avantura, ekspedicija i takmičenje." Hannes Arch

Prvi Red Bull X-Alps, održan 2003. godine, otvorio je novu dimenziju u avanturističkim utrkama. Sedamnaest sportista odvažilo se na 800 kilometara dugo putovanje od glečera Dachstein u Austriji, no samo su trojica uspjela stići do cilja u Monaku, preko tri tačke - Zugspitze u Njemačkoj, te Mont Blanc i Mont Gros u Francuskoj.

Posjeti Red Bull X-Alps

Pogledaj sve godine