2001

RED BULL CRASHED ICE - PRAVILA SU JEDNOSTAVNA: PRVI NA DNU STAZE POBJEĐUJE.

Prvi Red Bull Crashed Ice

Sportisti iz cijelog svijeta sjatili su se u Stockholm na inauguralnu utrku - na hokejaškim klizaljkama, takmičari se bore čovjek protiv čovjeka niz 300 metara dugačku ledenu stazu punu skokova, ledenih stepenica i oštrih zavoja. Sport je nazvan Ice Cross Downhill, a utrka Red Bull Crashed Ice.

Posjeti Red Bull Crashed Ice

Red Bull Junior Team

Osnovan 2001. godine, Red Bull Junior Team je najuspješniji svjetski program usavršavanja za mlade trkačke talente. Red Bullov dijagnostički i trening centar u Thalgau blizu Salzburga su ključni alati za pronalaženje budućih šampiona Formule 1. U 2004. godini Christian Klien postao je prvi Red Bull Junior koji je ušao u Formulu 1. Sebastian Vettel postao je prvi Red Bull Junior koji je osvojio Veliku nagradu Formule 1 u Monzi 2008. godine.

Red Bull Rampage

Prvi Red Bull Rampage

Red Bull X-Fighters

Inauguralni Red Bull X-Fighters turnir održan u Valensiji 2001. godine bio je prvi primjer potpuno novog i inovativnog koncepta takmičenja, koji je spojio ekstremni sport freestyle motocrossa sa lokalnom tradicijom borbe sa bikovima. U 2002. godini, turnir je premješten u Madrid a potom u Mexico City, u kojem je ostao redovni događaj od svog debija 2005. godine. U 2008. godini, rođena je Svjetska turneja Red Bull X-Fighters, sa turnirima u SAD, Brazilu, Meksiku, Španiji, Njemačkoj i Poljskoj. U godinama koje su slijedile, Red Bull X-Fightersi su se popeli stepenicu više sa novim Svjetskim turnejama, novim vozačima i gomilom novih trikova.

Posjeti Red Bull X-Fighters

Taurus World Stunt Awards

Taurus World Stunt Awards odaju počast neopjevanim herojima filmske industrije, najboljim svjetskim profesionalnim kaskaderima. Oni rizikuju svoje živote izvodeći najsmjelije vratolomije koje filmskoj publici donose akciju i uzbuđenje. Taurus nagrade dodjeljuju se najboljim i najsjajnijim kaskaderima u industriji za izuzetne izvedbe u filmovima.

Posjeti Taurus World Stunt Awards

Pogledaj sve godine