Proizvodnja "zid do zida"

Štedi resurse zbog kratkih razdaljina

Osim što 80% energije koju koristimo dolazi iz obnovljivih izvora, u proizvodnim pogonima primjenjujemo tzv. proizvodnju "zid do zida". To znači da se naše limenke proizvode i pune na istom mjestu - što nam pomaže da uštedimo mnoge kilometre transporta. Pošto ne moramo transportovati prazne limenke do punionice, to bitno smanjuje ugljični otisak!

Proizvodnjom "zid do zida" uštedi se emisija više od 11.845 tons tona CO2svake godine.

Šta proizvodnja "zid do zida" znači u brojkama?

Za nekih 5,2 milijarde limenki godišnje nije potreban dodatni transport dok ne budu spremne za napuštanje pogona i odlazak na konačno odredište. Time se štedi emisija plinova jednaka pojedinačnom putovanju od 26,300 kilometara za više od 18.000 kamiona, odnosno 16.2 miliona kilometara godišnje. 

Više od 11,845 tona emisije CO2 štedi se svake godine zahvaljujući proizvodnji po sistemu "zid do zida". 

Jedno proizvodno čvorište opslužuje cijeli svijet

Smještaj proizvodne centrale Red Bulla u središnjoj Evropi ima mnoge prednosti:

Red Bull garantuje da se ista vrhunska kvaliteta proizvoda postiže širom svijeta, zahvaljujući našem najsavremenijem proizvodnom procesu i korištenju visokokvalitetnih sastojaka kao što je planinska voda iz lokalnih izvora. 

Nove tehnologije za povećanje učinkovitosti – koje zauzvrat pomažu očuvanju prirodnih resursa – dostupne su za trenutnu primjenu. 

Energija za proizvodnju dolazi iz regiona; oko 80% energije dobija se iz obnovljivih izvora energije – i Red Bull se trudi se da tu brojku dodatno poveća. 

Nazad na životni ciklus

Istraži svijet iza limenke