Limenke Red Bulla

lagane i mogu se 100% reciklirati

Red Bull je donio svjesnu odluku da koristi aluminijske limenke. Danas su limenke Red Bulla znatno lakše nego prije nekoliko godina, čime se štedi dragocjena sirovina. Nakon prikupljanja, mogu se potpuno reciklirati beskonačno mnogo puta bez ikakvog gubitka kvalitete.

  • 100% reciklabilne

Limenka - “spremnik energije”

Sve limenke mogu se 100% reciklirati: nakon njihovog prikupljanja i prebacivanja u postrojenje za recikliranje, ne gubi se ni najmanji komadić aluminija. Mogu se rastopiti i ponovo iskoristiti beskonačno mnogo puta bez apsolutno ikakvog gubitka kvalitete. Korištenjem regeneriranog aluminija štedi se 95% energije u poređenju s korištenjem novog aluminija. 

Danas su limenke Red Bulla za 60% lakše nego prije nekoliko godina. Stalno smanjivanje težine limenke također je bitno: što se manje aluminija na početku utroši za limenke, to je manji ugljični otisak.

Aluminijske limenke su nepropusne za kisik i neutralnog okusa, tako da piće dugo vremena ostaje svježe i vrhunske kvalitete. To znači da je podjednako dobrog okusa na polazištu kao i na odredištu. 

Svaka limenka je važna

Limenka je pakovanje pića koje se najviše reciklira u svijetu. Naravno, to je moguće samo ako se limenke prikupe i (ponovo) uvedu u ciklus recikliranja. Ako je limenka nemarno odbačena u okoliš kao smeće, naravno da ne može ispuniti svoj potencijal za recikliranje. Nažalost, u nekim regionima odlaganje smeća je još uvijek problem. Pazeći da vaša limenka završi u kanti za smeće ili kontejneru za recikliranje, pomažete da naši krajolici ostanu djevičanski čisti, povećavate stope recikliranja te smanjujete potrošnju energije i iscrpljivanje prirodnih resursa. Ako vaša zemlja ima namjenski razvijen sistem recikliranja aluminija, molimo vas da vašu limenku odložite pravilno. 

 

Nazad na životni ciklus

Istraži svijet iza limenke