2017

Marc Marques počeo je 2017. godine, postavši prvi muškarac koji je otišao na famozne Austrijske Hahnenkamm skijaške trke na MotoGP motoru.

Marc Marquez, koji je postao šestostruki šampion u MotoGP trkama krajem sezone 2017. godine, započeo je godinu u Austiji prateći F1 zvijezdu Maxa Verstappena trkajući se prethodnu godinu sa jednim od njegovih, ovaj put postajući prvi čovek koji se vozi do poznatog Ski Hahnenkamm na MotoGP biciklu.

Najteži svjetski relej događaj

Svjetsko finale Red Bull Mind Gamers-a

Nakon predstavljanja platforme za globalno rješavanje problema pod nazivom "Red Bull Mind Gamers" 2016. godine, scena je postavljena za prvo Red Bull Mind Gamers svjetsko prvenstvno u Budimpešti, koje je održano u martu 2017. godine. Timovi iz 24 zemlje odazvali su se pozivu da pronađu najbolje svjetske rješitelje problema i da, po prvi put, krunišu svoje svjetske šampione u "Escape Rooms" natjecanju.

Izazovite sebe sa Red Bull Mind Gamers izazovom

Red Bull Desert Wings tim osvojio je 3 od 4 kategorije na Dakar Reliju

Sam Sunderland ušao je u istoriju motociklista, postavši prvi britanski učesnik ikada koji je osvojio Dakar Reli. Stephane Peterhansel potvrdio je nevjerovatnu krunu na 13-om Dakar reliju, sedmu na četiri točka, nakon veličanstvene ratne borbe sa saigračem tima Peugeot Total, Sébastienom Loebom. Eduard Nikolaer vratio je titulu natrag u KAMAZ u stilu, sa pobjedom kojom je zapečatio ukupnu pobjedu za Rusiju. Red Bull sportista Iganicio Casale iz Čilea osvojio je drugo mjesto u quad kategoriji.

Pratite Dakar

Red Bull atletičar, Daniel Bodin, izvodi na motornim sankama prvi svjetski double backflip ikada.

Daniel Bodn ulazi u istoriju izvedbom prvog svjestkog double backflip-a na motornim sankama. San double backflip-a je bio Danielu na umu već dugo vremena, i nekoliko mjeseci pripremanja i velikog truda su se na kraju isplatili!

Pogledajte ovdje!

Kelly Sildaru - najmlađa sportašica ikada koja je osvojila duplo zlato na X Games-ima!

Tek godinu nakon što je postala najmlađa sportašica koja je osvojila zlatnu medalju na X Games-ima, Kelly Sildaru ne samo da je odbranila titulu 2017. godine, nego je i krunisana kao najmlađa sportistkinja koja je osvojila dvije zlatne medalje u zimskim X Games-ima.

Red Bull atletičarka Danuela Ryf osvaja trostruko na svjetskom prvenstvu dizanja utega u Koni, na Havajima!

Ime Daniele Ryf se zapisuje u historijske knjige dizanja utega sa tri uzastopne svjetske pobjede. Nakon što je završila u 8:50:47, postala je prva žena koja je tri puta zaredom osvojila svjetsko prvenstvno u dizanju utega u Kailua-Koni, otkako je Chrissie Wllington 2009. kao samo četvrta žena postigla isto u historiji natjecanja. Pored toga, nijedna žena prije nje nije uspjela da postigne tri uzastopne pobjede u dobi od 30 godina. Njena pobjeda na Havajima doprinosi osmoj sveobuhvatnoj svjetskoj tituli u njenoj dugogodišnjoj karijeri.

Marcel Hirscher kruniše svoju karijeru nevjerovatnim podvigom osvajanja šest uzastopnih Svjetskih titula.

Marcel Hirscher je krunisao svoju karijeru sa nevjerovatnim podvigom osvajanja šest uzastopnih Svjetskih FIS (The International Ski Federation - Međunarodna skijaška federacija) titula. Pune dvije sedmice prije kraja sezone, dvadesetsedmogodišnja austrijska superzvijezda osigurala je svoju najnoviju titulu u Kranjskoj Gori u Sloveniji.

Akademije Red Bull Amaphiko na tri kontinenta

Akademija Red Bull Amaphiko je lansirni ram za mnoge društvene poduzetnike - ljude koji koriste svoje talente, kreativnost energije za rješavanje problema u svom društvu. 2017. godine Akademija Amaphiko putovala je od Južne Afrike do Brazila i po prvi put do Baltimora u SAD-u.

Pratite putovanje na www.redbullamaphiko.com

"Just like you" od Virginie Tomarchio i Bboy Lil G-a

Pogledajte šta se dešava kada se susretnu klasični ples i breakdance. Međunarodno poznati B-boy Lil G, zajedno sa plesačicom klasičnih plesova, Virginiom Tomarchio. Neobični susret dogodio se u Stazione Leopolda u Firenci, sa koregrafijom koju je osmislio Christian 'Kris' Buzzi.

Pogledajte šta se dešava kada se susretnu klasični ples i breakdance.

Dosada još neviđeno: Francuski "wingsuit" letači, Vince Reffet i Fred Fugen, skaču BASE u avion!

Soul Flyers-i (Vincent Reffet i Frederic Fugen) obilježavaju historiju time što ponovo ulaze u letenje Pilatus-a, nakon skakanja sa Jungfrau samita zajedno.

Pogledajte ovdje!

Uspjeli su! Mladi Bulls-i su evropski šampioni!!!

FC Salcburg, U19, nastavili su senzacionalno evropsko osvajanje, pobijedivši Benficu 2-1 (H/T: 0-1) u finalu, uzevši trofej UEFA Lige mladih - i u potpunosti su ga zaslužili! Mladi Bullsi postavili su istorijski preokret za austrijski nogomet, zahvaljujući vrlo impresivnom načinu na koji su stvorili senzaciju za senzacijom posljednjih mjeseci, nadmašivši mnoge poznate evropske klubove koji su do sada osvajali UEFA Ligu mladih.

Red Bull Dolomintenmann - 30. godišnjica najdugotrajnijeg Red Bull događaja

2017. godine je prvi događaj pod nazivom "Red Bull" i pravi klasik među Red Bull sportovima (i istoriji makretinga događaja) proslavio svoju 30- tugodišnjicu.

Najteži svjetski relej događaj

Red Bull Kumite: Japanska legenda "Nemo" je otkrila svoj puni potencijal.

Kao zvanično najteži i najuzbudljiviji turnir Streetfightera, Red Bull Kumite je oborio sve rekorde i ponudio platformu za japanskog profesionalnog igrača Nemu, preko koje može dovesti svoj talenat do izražaja.

Možete li odoljeti pritisku kaveza?

Red Bull KTM Factory Team postaje MotoGP

Nakon više godina dominacije na motokrosu i moto trkama juniora, tim Red Bull KTM pravi skok na MotoGP, vrh u motornim trkama. To je sljedeći korak za najuspješniji austrijski tim u motornim trkama."Ready to Race - KTM goes MotoGP", govori o junačkom putovanju da uđe u premijersku klasu uličnih trka. U saradnji sa Red Bull TV-om, koji je pratio tim nekoliko mjeseci, od prvih pokušaja na klupi za testiranje do prvog uvlačenja i do prve trke, pojavio se nikad ranije viđen pogled iza scene MotoGP.

Gledajte "Ready to Race - KTM goes MotoGP" na RedBull TV-u.

Sebastién Ogier osvaja petu svjetsku titulu na Wales Reliju u Velikoj Britaniji.

Treće mjesto na Dayinsure Wales Reliju u Velikoj Brtaniji garantovalo je peto uzastopno FIA Svjetsko prvenstvo u reliju za 33-godišnjeg Francuza, Sébastiena Ogiera, koji se pomjerio na drugo mesto na svim rang listama, iza devetostrukog šampiona Sébastiena Loeba.

Red Bull Amaphiko socijalni poduzetnik dostiže novi rast

Wandisile je imao suludu ideju da postavi gangsterstvo u muzej. Odrastavši u naselju u Južnoj Africi, svaki dan je iskusio bolesti uzrokovane gangsterstvom. 2015. je posjetio Akademiju Red Bull Amaphiko u Langi, Cape Town-u. Bio je inspiriran te je dobio sredstva da realizuje svoju ideju. Uvezali smo ga sa kreativnim timom snova i tako je nastao Gangsterski muzej 18. Do današnjeg dana, preko 3500 ugroženih mladih su posjetili muzej, što ih je navelo da razmisle o svojim životnim odlukama. On je razvio model poslovanja na osnovu kojeg muzej radi na taj način da svaki turista, koji posjeti muzej, kako bi ga doživio, plati za jedno ugroženo dijete. "Tokom 18 mjeseci razvojnog programa Amaphika, osjetio sam značajan rast unutar sebe kao poduzetnika."

Saznajte više o Gangsterskom Muzeju 18 ovdje

Red Bull BC One All Stars turneja Francuskom i tajni battle

10 Bboysa, 9 gradova, 6000 kilometara. Red Bull BC One All Stars, tim koji čine neki od najboljih plesača cijelog svijeta, istinski predstavljajući B-Boying u svim oblicima, prošao je teritoriju Francuske. Za vrijeme turneje u Francuskoj, BC One All Stars su bili izazvani od lokalne B-Boys posade iz Lyona te su morali da se odazovu pozivu. Tim je izašao da pleše, a nova generacija B-Boysa iz Lyona ih je sve iznenadila.

Pogledajte top posade kako vraćaju B-boying natrag ka svojim korijenima

Red Bull BC One svjetsko finale u Amsterdamu

16 najboljih svjetskih brejkera iz devet različitih država su se sakupili u Westergasfabriek-u u Amsterdamu povodom 14-og svjetskog finala Red Bull BC One. Sudski panel sačinjen od starih b-boysa: Crazy Legs, Hong 10, Niek, Intact i AT, vodili su pravila ovogodišnjih finalista, koja uključuju po prvi put djevojku, b-girl. Menno iz Nizozemske, koji predstavlja posadu Red Bull BC One All Stars, osvaja natjecanje i povraća titulu koju je osvojio 2014.

14-ti Red Bull BC One World Final se održao u Amsterdamu 4. novembra, 2017. Možete ponovo pogledati čitav događaj na Red Bull TV-u.

Red Bull i Capcom slave 30 godina Street Fighter-a

Hadoken se sada nalazi na omotima konzervi! Sedam najboljih Street Fighter likova dospjelo je na omote naših konzervi na 8 različitih tržišta te su kul i primamljiva mogućnost prikupljanja za Društvo borbenih igara.

Svjetska turneja 3Style 2017. godine

Red Bull 3Style nacionalna finalna svjetska turneja održana je od septembra do novembra širom Evrope, Azije, Pacifika i Amerike. Događaji Nacionalnog finala održani su u preko 20 država, u kojima je sudski panel izabrao 6 DJ-eva iz video prijava koje su poslali u maju. Red Bull 3Style kao globalno natjecanje već osam godina obećava da će ova godina biti najveća do sada. Red Bull 3Style turneja sakupila je Dj-eve iz svih dijelova svijeta, koji su se takmičili, nadajući se da će postati svjetski šampion na svjetskom finalu u Krakowu, Poljskoj. Ove smo godine imali 2,5 miliona pregleda (+257% više u odnosu na 2016.) i 70000 angažmana (sviđanja, komentara i podjela) širom naconalnih finalnih prijenosa uživo.

Red Bull 3Style World Tour 2017

Red Bull Music Festival Highlight - Ryoji Ikeda - A [for 100 cars]

Renomirani umjetnik Ryoji Ikeda je predstavio najnoviju kompoziciju u saradnji sa 100 vlasnika automobila, koji su sačinjavali najveći svjetski orkestar. Komad, nazvan A [for 100 cars] je nastavio Ikedovu dugotrajnu seriju, istražujući frekvencije A note. U zamisli, kao i u izvedbi, komad je predstavio smjelo i novo usmjerenje za Ikedu kao umjetnika te je otvorio njegov rad široj publici - uključujući ljubitelje auta - kao dijela Red Bull festivala muzičke akademije u Los Angelesu.

Ryoji Ikeda - A [for 100 cars]

Red Bull Music Festival Highlight - Solange: An Ode to (Oda za)

Predstavljena u ikoničnoj rotundi u muzeju Solomon R. Guggenheim, kao dio Red Bullovog festivala muzičke akademije u New Yorku 2017. godine, An Ode To izložila je poznatu i ponovo izmišljenu verziju pjesama Solange Knowles - A Seat at the Table. Interdisciplinarni izvedbeni komad i meditacija na teme njenog albuma, koji spajaju pokret, instalaciju i eksperimentalno rekonstruirane muzičke aranžmane.

Solange: An Ode To (Oda za)

Najbolji izvođači. Najveći festivali. Uvijek ima muzika na Red Bull TV-u.

Muzičkim entuzijastima iz čitavog svijeta bit će omogućeno da žive 'iskustvo iznutra' od osam svjetskih revolucionarnih festivala, dožive muziku uživo na prijenosima u visokoj kvaliteti, gledajući najpopularnije izvođače i najbolje muzičke izvedbe koje su dostupne bilo gdje i sa bilo kojeg uređaja na www.redbull.tv/Festivals, uključujući sada i program Red Bull Media Network Channel 1 simulcast-ove.

Muzički festivali uživo na Red Bull Tv-u.

2016

2015

2014

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2001

2000

1999

1998

1997

1995

1994

1992

1989

1988

1987

Istraži svijet iza limenke