2015

Red Bull Amaphiko

Nakon uspjeha prve Red Bull Amaphiko Academy u Sowetu (Južna Afrika), program se 2014. godine proširio sa Akademijama u Sao Paolu (Brazil) i Cape Townu (Južna Afrika). Na obje Akademije, međunarodni saradnici i mentori su inspirisali i podržali grupu mladih socijalnih poduzetnika, koji koriste svoju kreativnost i energiju kako bi ostvarili pozitivne promjene u svojim zajednicama, da pokrenu 18-mjesečni program razvoja.

Posjeti Red Bull Ampahiko

NASSER AL ATTIYAH: POBJEDA NA DAKARU I JOŠ 3 TITULE ZA 3 VIKENDA

Nasser Al Attiyah je u januaru trijumfovao na Dakar reliju, a u oktobru je za tri vikenda osvojio tri titule: pobjednika Svjetskog kupa u Cross Country reliju 2015, te MERC & WRC2 prvaka.

Carissa Moore - trostruka svjetska prvakinja

Carissa Moore postaje svjetska prvakinja po treći put.

Red Bull Sound Select predstavio event 30 Days u Los Angelesu

Red Bull Sound Select drugu godinu za redom "okupira" Los Angeles na 30 večeri i predstavlja dolazeće talente rame uz rame sa međunarodnim zvijezdama, otkrivajući uzbudljivu NOVU MUZIKU.

Posjeti web stranicu

Blues na libanonski način: The Wanton Bishops

Red Bull je odveo libanonski blues rock bend, The Wanton Bishops, na putovanje u dubinu američkog juga kako bi otkrili svoje korijene i pronašli inspiraciju za album.

Thre3style Svjetsko finale

"Dao sam cijelog sebe muzici, a večeras mi je muzika to vratila." Ovako se čileanski DJ Byte zahvalio publici nakon što je proglašen za pobjednika Red Bull Thre3style 2015. Više od 6.000 gledalaca i 6 koncerata.

Posjeti web stranicu

Kenny Belaey - vožnja po žici

Prvi biciklista koji je vozio po žici.

Sebastien Ogier je trostruki WRC prvak

Sebastien Ogier je osigurao treću uzastopnu titulu prvaka Svjetskog reli prvenstva, pobjedivši na Reliju Australije tri utrke prije kraja sezone.

Red Bull Barnstorming

Britanski piloti Paul Bonhomme i Steve Jones postali su prvi ljudi na svijetu koji su leteći avionima u formaciji proletjeli kroz zgradu.

Bonnaroo uživo na Red Bull TV

Premijerni prenos sa festivalske farme Bonnaroo: 4 dana, 3 kanala i više od 30 sati nastupa legendi poput Billy Joela ili Mumford & Sons.

Saznaj više na Red Bull TV

Druga globalna utrka Wings for Life World Run

Uz navijanje i podršku miliona gledalaca diljem planete, 3. maja 2015. godine, 102.800 takmičara iz cijelog svijeta trčalo je zajedno u globalnoj utrci Wings for Life World Run, podižući svijest javnosti i prikupivši 4,2 miliona eura za fondaciju Wings for Life i njen jedini cilj: pronalazak lijeka za povrede kičmene moždine.

Budi dio globalne utrke Wings for Life World Run

Billy Morgan i četvorostruki salto na snowboardu

Billy Morgan izvodi prvi četvorostruki salto u snowboardingu.

AWOLNATION objavio novi album "Run"

17. marta 2015, AWOLNATION je objavio svoj drugi album "Run" za Red Bull Records. Pjesma "I am" je dio globalne TV kampanje World Of Red Bull.

Zaleđeni vodopadi Willa Gadda

Will Gadd je prvi čovjek u historiji koji se popeo uz zaleđene Nijagarine vodopade.

Lindsey Vonn postavila novi rekord sa 63 pobjede u Svjetskom kupu

Lindsey Vonn je oborila davni rekord u ukupnom broju pobjeda u Svjetskom kupu za skijašice, zabilježivši svoju 63. pobjedu u Cortini d’Ampezzo (Italija) 19. januara 2015. Prethodno je pobjedom u spustu u nedjelju izjednačila stari rekord koji je 1980 postavila Austrijanka Annemarie Moser-Pröll.

Pogledaj sve godine