2014

Novogodišnja odluka

Kampanja 'Novogodišnja odluka' omogućila je hiljadama ljudi da naprave lične odluke, pomažući im da 2015-u započnu sa krilima.

Pogledaj neke od novogodišnjih odluka

Marc Marquez je svjetski MotoGP prvak

U 2014. godini, Marc je osigurao svoj drugi naslov prvaka u MotoGP Svjetskom prvenstvu, i završio sezonu rekordnom 13-om pobjedom u Valensiji.

Pogledaj profil Marca Marqueza

Jessica Fox osvojila četiri svjetske titule u jednoj godini!

Australka Jessica Fox (19) ostvarila je uvjerljivu pobjedu u finalu U23 Svjetskog prvenstva u kanuu u Penrithu, što joj je donijelo historijsku dvostruku krunu. Fox je prva žena koja je objedinila pobjede u kanuu i kajaku na jednom U23 prvenstvu. Time je nadoknadila prošlogodišnje razočaranje kada je pobijedila u kanuu ali nije uspjela ući u finale kajaka. Njen uspješni niz se nastavio na Svjetskom prvenstvu u Deep Creeku. Jessica je zaokružila svoj historijski rezultat pobjedom u finalu slaloma za kanu. Ovom pobjedom je postala i prva veslačica u historiji koja je objedinila pobjede u kajaku i kanuu na jednom Svjetskom prvenstvu - nakon što je svega 24 sata ranije odbranila titulu u kanuu. "Pobijediti je nevjerovatno. Znala sam da, ako budem imala brzinu koju sam imala jutros i ispravim nekoliko greški, mogu napasti za vodstvo i možda čak osvojiti medalju... Dvostruka pobjeda, pobjeda u oba takmičenja, bolje nisam mogla ni zamisliti," rekla je Jessica.

Toni Cairoli postao osmostruki svjetski prvak u motocrossu

Tony Cairoli, vozač Red Bull KTM Factory Racinga, osvojio je svoj osmi naslov svjetskog prvaka u motocrossu na Velikoj nagradi Goiasa u Brazilu. Uz ekskluzivni pristup osmostrukom svjetskom motocross prvaku, film "TC22 Toni Cairoli - the Movie" prati Tonijevu karijeru od njegove rodne Sicilije do vrha motocrossa, i otkriva žrtve i posvećenost koje su mu trebale da to postigne.

Pogledaj profil Tonija Cairolija

Otvaranje sjedišta u Fuschlu

2014. godine dovršena je izgradnja sjedišta Red Bulla u Fuschl Am See, postavljanjem dodatnih 14 bronzanih bikova.

Formula 1 se vratila u Austriju

Nakon što duže od decenije nije bila na kalendaru, Formula 1 se 2014. godine vratila u Austriju, na planine u Štajerskoj i Red Bull Ring.

Pogledaj stazu

Prva pobjeda u Formuli 1 za Daniela Ricciarda

Daniel je u Montrealu ostvario svoju prvu pobjedu u prvoj sezoni Formule 1 sa Infiniti Red Bull Racingom i treće mjesto u ukupnom poretku Svjetskog prvenstvu 2014.

Pogledaj profil Daniela Ricciarda

Red Bull Tag Am See sa Croom

Tri Croova koncerta u tri zemlje u jednom savršenom danu na jezeru.

Pogledaj najbolje trenutke

Utrka Wings for Life World Run

Sa prvom Wings for Life World Run utrkom, počeo je globalni pokret za podršku fondaciji Wings for Life i pomoć pronalaženju lijeka za povrede kičmene moždine. To je jedino globalno sportsko takmičenje koje se dešava tačno u isto vrijeme na svim kontinentima. 2014. godine održano je na 34 lokacije u 32 zemlje. U jedinoj utrci na svijetu gdje ciljna linija dostiže vas, trkači širom svijeta se takmiče tačno u isto vrijeme, a posljednji kojeg uhvati Presretačko vozilo je globalni pobjednik - i svi trče za one koji to ne mogu. 100% iznosa od svih kotizacija i prihoda idu Fondaciji za istraživanje kičmene moždine Wings for Life.

Ne propustite da učestvujete

Pharrellov Google+ Hangout

Višestruko nagrađivani muzičar Pharrell Williams bio je domaćin skoro dvosatnog Google+ Hangouta u Red Bull Studijima u Los Angelesu, i predstavio svoj najnoviji (drugi) solo album G I R L.

Pogledaj cijeli Google+ Hangout.

Red Bull Amaphiko

U aprilu 2014. godine u Sowetu (Južna Afrika) je održana prva Red Bull Amaphiko Academy. Tokom desetodnevne Akademije, lokalni i međunarodni mentori su inspirisali grupu mladih društvenih poduzetnika koji koriste svoju kreativnost i energiju kako bi ostvarili pozitivne promjene u svojim zajednicama.

Posjeti Red Bull Amaphiko

Pogledaj sve godine